Προτάσεις ΒιβλίωνΣυμβουλές

Πάνω από την Κορυφή I Zig Ziglar

Πάνω από την Κορυφή I Zig Ziglar

Της Κατερίνας Μπαλωματίνη

Επιτυχία σημαίνει να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

Επιτυχία και Αποτυχία. Λέξεις που φαντάζουν τόσο αντικρουόμενες η μια με την άλλη, αλλά τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες. Κι όμως, η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας. Χάρη σε αυτή υπάρχει άμεση κινητοποίηση, δράση, αλλαγή και τελικά εξέλιξη. Η κορυφή του παγόβουνου• μα τι σημαίνει όμως κορυφή, πως μπορεί να οριστεί αυτή η έννοια; Σίγουρα στους περισσότερους ανθρώπους ο νους ήδη ταξιδεύει σε επαγγελματική καταξίωση, αναγνωρισημότητα, κύρος και πλούτη αλλά είναι μόνο αυτό; Σίγουρα όχι. Υπάρχει άμεσος συσχετισμός με τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αντιδρούν απέναντι σε μια αποτυχία. Εστιάζοντας στο τώρα και αφήνοντας τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρελθόν, φτάνουμε στην κορυφή. Η συμφιλίωση με το παρελθόν, φυσικά, διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο σε κάθε νέο ξεκίνημα. Έπεται η στοχοθέτηση, γιατί χωρίς στόχους και συγκεκριμένα αποτυπωμένους σε ένα χαρτί , οι προθέσεις μας είναι σπόροι δίχως χώμα.

Ποσό εύκολο όμως είναι να επιτευχθούν οι στόχοι και τα όνειρα μας;

Η απάντηση είναι πολυδιάστατη, αλλά το κοινό στοιχείο είναι πως η αλλαγή πονάει. Μάλιστα, επικρατεί το ειδεχθές κύμα πόνου που φαντάζει με έναν ανεπαίσθητο πόνο, ο οποίος δεν υποχωρεί. Κι όμως, μέσα από τις δυσκολίες, από τα δυσάρεστα συναισθήματα και όλα αυτά τα “γιατί” που αναρωτηθήκαμε, αλλάζουμε, ωριμάζουμε, εξελισσόμαστε. Αρκεί να υπάρχει ελπίδα. Όπως μια ακτίνα φωτός είναι αρκετή να ζεστάνει ένα δωμάτιο, έτσι είναι και η ψυχή. Ένα δωμάτιο που άλλοτε επικρατεί αναστάτωση και άλλοτε εναρμόνιση και πλήρης γαλήνη. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δυνατότητα της επιλογής, έχει την ικανότητα να διαλέξει τόσο την στάση ζωής που θα ακολουθήσει όσο και ποιος θέλει πραγματικά να είναι.

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στο βιβλίο “Πάνω από την Κορυφή” του Zig Ziglar. Αναμφισβήτητα, αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους αναζητούν βιβλία προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης. Μια βελτίωση που δεν έχει όρια, καθώς η πραγματική εξέλιξη πηγάζει από την αρμονική συμβίωση πρώτα με τον εαυτό μας και έπειτα με τους συνανθρώπους μας. Έτσι θα φτάσουμε στην κορυφή. Πρόκειται για ένα χρήσιμο βοήθημα με πρακτικές και συμβουλές που αν εφαρμοστούν, αλλάζουν ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης και δράσης μας.

Γιατί όλοι αξίζουμε την κορυφή, είμαστε γεννημένοι για αυτήν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.